Za novo leto, smo v morje skakali drugje

Čestitke tudi nagrajencem in srečnežem pri žrebu bogatih nagrad
10 oktobra, 2021
Otvoritev kolesarske sezone bo marca, v Portorožu
16 januarja, 2022

Za novo leto, smo v morje skakali drugje

!!POMEMBNO OBVESTILO!!

Kar dolgo smo čakali na vse pomembne in potrebne informacije ter soglasja pristojnih inštitucij za izvedbo dogodka in danes smo zadnje tudi prejeli ter tako sprejeli težko odločitev. Situacija je namreč sledeča:

NIJZ ni več pristojen za izdajanje soglasij (v preteklosti je bil samo NIJZ tisti, ki je dal dokončno mnenje na podlagi 10+ strani dolgih vprašalnikov in elaboratov, za katere si na koncu moral celo plačati).

Ministrstvo za zdravje tovrstnih zadev ne obravnava in prepušča pristojnemu ministrstvu, ki je v tem primeru Ministrstvo za šport.

Pristojni na Ministrstvu za šolstvo in šport so izdali pozitivno mnenje, za izvedbo prireditve z omejenim številom gledalcev, število udeležencev ni limitirano in upoštevanjem aktualnih ukrepov s preverjanjem PCT, brez nudenja hrane in pijače… Poleg tega smo primorani prireditev pripraviti kot tekmovanje, torej časi in uvrstitve udeležencev se merijo in beležijo…

Vse skupaj seveda s pogoji, da udeleženci pri ogrevanju in vse do skoka nosijo maske. Iz enega pomola na drugega plavajo brez mask in pri izstopu iz vode ponovno nosijo maske, celotno prizorišče mora biti ograjeno, ogrevalni prostor ograjen in število gledalcev ne sme presegati 750.

Glede na pričakovano skoraj pomladansko sončno vreme, ko je v Portorožu 1. januarja na našem dogodku tudi preko 5000 obiskovalcev, je to praktično nemogoče. Tudi ostali ukrepi so milo rečeno, nehumani in neizvedljivi.

Na koncu nam je ostalo to, da dogodek s težkim srcem in cmokom v grlu preprosto ODPOVEMO, saj takšnih pogojev ne moremo zagotoviti. Zato upamo, da se časi izboljšajo in da bomo priča boljšim, lepšim trenutkom, ko bo izvedba dogodka v prihodnje mogoča. Vsled tega vas prosimo, da to informacijo posredujete prijateljem in znancem, ki so imeli namen priti v Portorož in jih obvestite, da naj ne prihajajo, da ne bo prišlo do zmede, saj DOGODKA NE BO.

Verjamemo, da bodo prišli boljši časi, zato z izvedbo dogodka v prihodnje ne bomo obupali. Preveč časa smo vložili v ohranjanje tradicije in verjamemo, da bo tudi teh časov enkrat konec in posijalo bo sonce.