Otvoritev kolesarske sezone in pomebne informacije za udeležence

Predsednik Republike, častni pokrovitelj otvoritvenega tekaškega dogodka sezone, na obali
6 marca, 2022
V Portorožu je bilo rekordno v vseh pogledih
21 marca, 2022

Otvoritev kolesarske sezone in pomebne informacije za udeležence

Do otvoritvenega dogodka sezone v Portorožu, nas loči le še nekaj dni in spodaj smo pripravili skupek napotkov in koristnih informacij, da bo vse potekalo tako kot mora:

PRIJAVE:

Prijave na dan dogodka in prevzem številk in označevalnih nalepk, bo v Marini Portorož, v soboto 19.3. od 7.00 ure dalje z osebnim dokumentom. Prevzema startnih številk v petek, en dan prej ne bo. Prevzeli boste startno številko in vezice za kolo, ter nalepke za čelado in kolo. Če boste prevzemali za ostale člane kluba ali podjetja, prevzamete to s kopijo njihovega osebnega dokumenta.

Ob prihodu v cilj, boste ob vračilu številke prejeli svoj prijavni paket, diplomo in zasluženo spominsko medaljo ter seveda zaslužen topel obrok, ki bo povrnil porabljeno energijo.

OZNAČBE IN OŠTEVILČENJE UDELEŽENCEV:

Vsak udeleženec mora imeti startno številko pripeto SPREDAJ na krmilu tako (malce več upora, ampak taka so pravila), da je le ta ves čas dogodka vidna. Nalepka s startno številko mora biti tako na kolesu kot tudi na čeladi, spredaj. Vsak udeleženec mora imeti na roki tudi zapestnico, s katero potrjuje, da je preverjen in registriran na dogodku in da sodeluje na organizirani prireditvi, saj bo le tako lahko prečkal državno mejo v skupini.

Vsak udeleženec mora ves čas trajanja dogodka, ob sebi nositi osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico, vozniško dovoljenje ne velja).

Neregistrirane in neoštevilčene udeležence, že sedaj naprošamo, da se nam na trasi ne pridružujejo oz ne vključujejo iz raznih ovinkov brez popolne registracije, saj bo prav zaradi takšnih kolesarjev prišlo do zastojev, problemov, slabe volje ter dodatnega ustavljanja in preverjanja na meji.

ZDRAVSTVENA SITUACIJA:

Zaradi trenutne zdravstvene situacije na Hrvaškem, ki žal še ni takšna kot v Sloveniji, bo na mejnem prehodu poostrena kontrola in se bo potrebno eventuelno ustaviti tako ob izhodu iz Slovenije, kot ob prihodu v Slovenijo. Udeleženci sodelujejo v skladu z aktualnimi pogoji NIJZ in hrvaškega stožera civilne zaščite Istarske županije

Vsi kolesarji smo udeleženci v cestnem prometu in tako se je potrebno tudi ravnati, torej v skladu s cestno prometnimi predpisi (CPP), seveda ob spremstvu motoristov, policije (na hrvaški strani) in spremljevalnih vozil.

PARKIRIŠČA:

parkirišča za udeležence in spremljevalce, so na voljo na velikem parkirišču tik ob Marini Portorož in na ostalih označenih parkiriščih v Portorožu ali bližnji okolici.

SERVIS ZA KOLESA:

bo na voljo v Portorožu v centru, par 100 m od prizorišča in sicer BIKE ART (040 301 466), ki bo izvajal še zadnje popravke in popravila pred dogodkom. Verjamemo pa, da ste svoje jeklene konjičke že stestirali predhodno in naredili nekaj kilometrov in preverili, da bo vse tako kot mora biti na svoji prvi uradni kolesarski turi v letošnji sezoni.

ZA KONEC:

Naj bo otvoritev sezone po zgornjih pravilih, ki smo jih po več mesečnih dogovarjanjih uskladili z obmejnimi organi, policijo na slovenski in hrvaški strani in vsemi pristojnimi inštitucijami, ki so prispevale, da bo dogodek izveden.

Konec koncev pokažimo spoštovanje tudi do organizatorjev, ki smo po desetih prestavljanjih dogodka v zadnjih dveh čudnih letih, končno spravili vse skupaj in zbrali toliko poguma in volje, da smo pripravili poseben kolesarski praznik, za otvoritev sezone.

Veselimo se srečanja z vami in že komaj čakamo na soboto.