Vrhunsko vreme v Portorož na kolesarjenje in tek, privabilo udeležence iz Slovenije in tujine

V pričakovanju dogodkov finalnega športnega vikenda v Portorožu
29 septembra, 2022
Konec sezone 2022, pomeni čas za plane v 2023
17 novembra, 2022

Vrhunsko vreme v Portorož na kolesarjenje in tek, privabilo udeležence iz Slovenije in tujine

Finalni dogodki tekaške in kolesarske sezone, so v biser slovenskega turizma Portorož, ta vikend privabili preko 1500 obiskovalcev, ki so bili priča prelepim razgledom, vrhunskemu vremenu in čudovitim trasam za tek in kolesarjenje.

RIO MARE 5. Nočni tek Portorož je bil tudi letos zaključek serije NOČNI TEK SLOVENIJA, ki smo jo izvajali v Medvodah, Celju, Mariboru in Ljubljani. Prelepi trasi na 5 km in 10 sta udeležencem v soboto 1. oktobra v vrhunskem vremenu, razkazali Portorož od Forma Vive pa vse do rdečega svetilnika pri Bernardinu, kjer je bil obrat daljše trase.

Centralno prizorišče na Osrednji plaži v centru Portoroža, pa se je še enkrat izkazalo za vrhunsko lokacijo, ki ponuja lepe razglede in je v celoti opremljena za tovrstne dogodke in preko 300 tekačev je bilo s svojimi rezultati videti izredno zadovoljno. Tu se lahko še enkrat zahvalimo podjetju Okolje Piran, ki s plažo upravlja in direktorju g. Mišiču, ki je tudi sam zagrizen športnik, da so nam na lokaciji omogočili izvedbo priljubljenega tekaškega dogodka.

Poseben obisk smo imeli tudi s strani predstavnikov Ukrajinske ambasade in njihovih podpornikov, prijateljev, ki so se pomerili na obeh razdaljah.

Rezultati so na voljo TUKAJ:

Slike bomo objavljali tekom dneva na naši FB STRANI TUKAJ.

V nedeljo 2. oktobra, pa je bil na sporedu BOROTALCO 11. Bike festival Portorož, ki smo ga tokrat pričeli na lokaciji Kampa Lucija. Kolesarji so tudi letos imeli možnost nastopa na 4 lokacijah in 6 kolesarskih dogodkih v Celju, Ljubljani in Portorožu. Tudi tokrat smo se podali na 4 priljubljene trase in sicer 42 km, 56 km, 76 km in 126 km. Vreme je bilo kot naročeno in razgledi, ki jih trase ponujajo niso razočarali preko 350 udeležencev, kolikor smo jih zabeležili na startu. Nekaj se jih je še pridružilo na trasah, nekaj tudi na hrvaški strani…

SLIKE iz dogodka bomo tekom prihajajočih dni objavljali na naši FB STRANI TUKAJ.

Posebna zahvala tudi slovenski policiji in PP PIRAN, obmejnim organom tako na slovenski kot hrvaški strani za korektno pomoč in sodelovanje pri izvedbi dogodka. Posebna zahvala tudi hrvaški policiji za vsa spremstva in sodelovanje vseh policijskih enot pri varovanju in spremljanju maratonov ter slovenski motoristični ekipi za spremstvo kolesarjev.

Prireditev smo zaključili v lokalu TAKAMAKA, kjer smo tudi podelili pokale, nagrade in se ob zaključku podružili z vsemi udeleženci. Nagrade za oba dogodka, ki so nam jih zagotovili pokrovitelji bomo objavili na sletu in srečneže obvestili na naših FB STRANEH.

VIDEO STARTA SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ.

Posebnost na našem tokratnem dogodku je bila seveda tudi okrepčevalnica v dolini reke Mirne, ki smo jo tokrat opremili s sveže pečenimi čevapčiči, ki so tistim najbolj zagrizenim na najdaljših trasah dodali potrebno energijo za premagovanje klancov in vetra, ki sta stalna sopotnika našega dogodka.

Ob tej priložnosti pa se udeležencem vseh dogodkov še enkrat iskreno zahvaljujemo za udeležbo in nastop na dogodku. Posebna zahvala pa seveda partnerjem in pokroviteljem, ki so dogodek tudi podprli:

Generalni pokrovitelj Nočnega teka: RIO MARE,
Generalni pokrovitelj Bike festivala: BOROTALCO,
Partnerji in gostitelji: OBČINA PIRAN, OKOLJE PIRAN, KAMP LUCIJA,
Uradna športna trgovina dogodka: DECATHLON
Uradni hoteli dogodka: HOTELI EUROTAS in HOTEL BOUTIQUE PORTOROSE,
Uradna vozila dogodka: FORD NOVA KOPER,
Ostali pokrovitelji: PIZZERIA SANTALUCIA, ALAYA, HOSTEL EVROPA, POCINKOVALNICA, TERME SNOVIK, GRAFIKA ZLATEČAN, LADJA REGINA, CACAO, BROLINE, HABECO, OGIS, KOLESARSKA ZVEZA SLOVENIJE IN AKCIJA SLOVENIJA KOLESARI.

V pripravi je že koledar dogodkov za sezono 2023. Verjamemo, da se vidimo v čim večjem številu.

Hvala vsem za udeležbo in srečno do naslednjega dogodka